2012年8月28日星期二

電影狂想曲






昨晚看利曼大戰之前,無端端看了一陣2012港姐,越睇越興奮!電視畫面見到港姐常客曾志偉同阿叻之外,還有劉德華同劉嘉玲。再想起阿叻在賽前,為港姐質素與王晶爭吵。嘩!老周電視台呀!活生生上演2012的《精裝追女仔2》,哈哈!

劉德華更與cyril表演魔術,為港姐助慶,好似翻到去四大天王年代一樣。一邊看一邊期待劉德華會否聯同曾志偉、阿叻及劉嘉玲又上演一場《鹵水旦》,之後無發生,但最後曾志偉同阿叻宣佈電腦「死機」,香港人一人一票選港姐失敗,又想起《精裝追女仔2》的「死機」,笑到我仆街!為什麼阿叻不扮成「人肉電腦」呀?哈哈!

笑中有淚,2012港姐令香港人明白,民主路真的難行....:))))))))))))))))))


註:2012版本「死機」


註:1987版本「死機」



註:點穴



註:香江小姐


註:老周電視台


註:鹵水旦

2 則留言:

  1. 搵埋阿緊就正咯!堅記三蛟龍復活!

    《精裝追女仔2》阿緊果句「睇下妳私己錢多唔多啦,多既話做下後備菜」,哩句野到依家我同朋友仲會「裸」黎開玩笑。

    回覆刪除
    回覆
    1. to:麥昆
      當晚我都想阿緊出場呀!《精裝追女仔2》嘅阿緊同黃韻詩真係笑死人呀!

      其實王晶最近重拍賭神,唔知會唔會重拍埋《精裝追女仔》,係就正囉!

      刪除